Skip to main content

General Knowledge for Standard 2nd and 3rd [page no13]

GK QUIZ 

1. Which country has the most 'Earthquakes' in the world?

Ans. Indonesia

2. Where do pis live?

Ans. Sty

3. Cotton is obtained from which part of the plant?

Ans. Fruit

4. Which is the Highest Dam of India?

Ans. Tehri dam

5. Which sport does 'Saina Nehwal play?

Ans. Badminton

6. Which member of the bee colony lays fertilized eggs?

Ans. Queen

7. Which sound does a pig make

Ans. Oink

8. Where was Mahatma Gandhi born in India

Ans. Porbandar

9. The sun rises in the direction

Ans. East

10. What is called the 'Study of Weather

Ans. Meteorology

11.Which doctor takes care of our teeth

Ans. Dentist

12.In which city 'Tehri Dam is located

Ans. Uttarakhand

13. Which organ is used to smell something

Ans. Nose

14. What was the old name of Sri Lanka

Ans. Ceylon

15. Which is the full form of 'IBM'in terms of computer

Ans. International business machine

16. In which field Oscar awards are given?

Ans. Cinema

17.ARRahman is famous in the field of?

Ans. Music

18. One Million is equal to?

Ans. 10 Lakhs

19. Who is the vehicle of lord 'Ganesha' to ride?

Ans. Mouse

20. Which animal has a strong sense of smell?

Ans. Dog
General Knowledge


Comments

Popular posts from this blog

HOW TO USE FREE ANTI-KEYLOGGER GHOSTPRESS WITH WINDOWS 10/8/7

Sometimes people need to use an unknown computer to complete a task with Internet and they need to share some personal information there. This may compromise their personal information. When using a public computer, Key logging comes handy to people seeking such information. Key Logging is also known as Keystroke logging or Keyboard capturing. This feature enables information seeker to the recording of key struck on a keyboard. Users do not know that his actions are monitored by anyone else. This is a dangerous feature that compromises people’s personal information like the debit card, credit card and more. To overcome above situation it is always advised that you use an anti-keylogger app, at the time of using a public terminal with your personal information. This will not let other monitor your keyboard strokes. Software named Ghost press can be used to prevent capturing of keyboard strokes typed by you for windows. Ghost press is a free and easy to use program that preven

How to install MAC mouse cursor in Windows 10

Windows 10 comes with many options in mouse cursors. They can be changed with their Shape and Size, Their Black and White cursor are also good. But if you are interested in something different than Apple's Mac mouse cursors are available in market to satisfy you. How to install MAC mouse cursor in Windows 10 Now I will show you how to install MAC EI Capitan cursors in Windows 10.  Following steps will help you. Step 1.   Go to  http://in-dolly.deviantart.com/art/Updated-ElCapitan-cursors-593804414 . Step 2.   Now click on Download link which is in the right corner of website, When this Zip file completely downloaded, now open that Zip file using WINRAR , or locate the file and right click. Now select Extract All(if you have WinRAR installed in your device). Step 3.   After that select location, where you want to install that file on your Device. Step 4.   Now open that file and locate the file install.inf. After that click on particula

HOW TO USE KEYBOARD SHORTCUTS KEYS IN WINDOWS 10

● Ctrl+A      Use the keyboard shortcut key ctrl+A   to select all item in a window or a text file.. ● Ctrl+B      Use the keyboard shortcut key ctrl+B   to  Bold   highlighted text ● Ctrl+C      Use the keyboard shortcut key Ctrl+C  to copy the highlight text. ● Ctrl+F     Use the keyboard shortcut key Ctrl+F  to Find in any program,This  includes your Internet browser to find text on the current page. ● Ctrl+N     Use the keyboard shortcut key Ctrl+N  to Create new page Or Documents. ● Ctrl+O     Use keyboard shortcut key Ctrl+O to open a file. ● Ctrl+P    Use the keyboard shortcut key Ctrl+P to  Print the page being viewed. For example, the document in Microsoft Word or the web page in your Internet browser. ● Ctrl+S     Use the keyboard shortcut key Ctrl+S to While working on a document or other file in almost every program pressing Ctrl+S will save that file. This shortcut key should be used frequently anytime you're work